Үхрийн шарсан мах


 Үхрийн шарсан мах гэж дуудагдаж байгаа боловч уг нэр нь Нобиани буюу Солонгос маягаар шарсан үхрийн махан хоол юм. Үхрийн шарсан махыг идэхдээ ногооны салаттай хамт идвэл илүү тэжээллэг байдаг.


Орох материал

Үхрийн нурууны мах 600гр, (цуу 4 халбага, сахар 1 халбага, лийрийн шүүс 3 халбага, бяцалсан ногоон сонгино 4 халбага, бяцалсан сармис 2 халбага, перц 1/4 жижиг халбага, гүнжидтэй давс 1 халбага), гүнжидийн тос 2 халбага, зөгийн бал нэг халбага, чадкару (хушны самрын нунтаг) 1халбага

Хийх арга.

1. Үхрийн нурууны махыг 1мм орчим өргөнтэй хэрчинэ.

2. Амтлагчаа бэлтгэж тавина. Амтлагчаа хийхдээ бөөрөнхий сонгино болон лийрийн шүүсээ хутгагч машинд хийж хутгана. Дээр нь цуу, няцалсан сармис, сахар, перц хийгээд дахин нэг удаа хутгагч машинд хийж хутгана. Мөн дээр нь чамгрим, хийж сайтар хутгана.

3. Сайтар хэрчсэн махыг гал тогооны зориулалтын алчууранд боож шүүсийг нь аваад, махыг бөөгнүүлэлгүй сайтар дэлгэж амтлагч саванд тэгш хийж тавина. Хуурахын өмнө гүнжидийн тос хийвэл илүү амттай болно.

4. Үхрийн шарсан махыг модны нүүрсний гал дээр шарвал илүү амттай боловч модны нүүрсний гал байхгүй тохиолдолд хайруулын тавгийг халаагаад дээр нь дэлгэж тавиад шарна.

5. Нэг тал нь болвол эргүүлээд нөгөө талыг нь зөөлхөн болгосны дараа зөгийн бал түргээд дахин болгоно.
Үхрийн шарсан мах

Үхрийн шарсан мах гэж дуудагдаж байгаа боловч уг нэр нь Нобиани буюу Солонгос маягаар шарсан үхрийн махан хоол юм. Үхрийн шарсан махыг идэхдээ ногооны салаттай хамт идвэл илүү тэжээллэг байдаг.

Орох материал

Үхрийн нурууны мах 600гр, (цуу 4 халбага, сахар 1 халбага, лийрийн шүүс 3 халбага, бяцалсан ногоон сонгино 4 халбага, бяцалсан сармис 2 халбага, перц 1/4 жижиг халбага, гүнжидтэй давс 1 халбага), гүнжидийн тос 2 халбага, зөгийн бал нэг халбага, чадкару (хушны самрын нунтаг) 1халбага

Хийх арга.

1. Үхрийн нурууны махыг 1мм орчим өргөнтэй хэрчинэ.

2. Амтлагчаа бэлтгэж тавина. Амтлагчаа хийхдээ бөөрөнхий сонгино болон лийрийн шүүсээ хутгагч машинд хийж хутгана. Дээр нь цуу, няцалсан сармис, сахар, перц хийгээд дахин нэг удаа хутгагч машинд хийж хутгана. Мөн дээр нь чамгрим, хийж сайтар хутгана.

3. Сайтар хэрчсэн махыг гал тогооны зориулалтын алчууранд боож шүүсийг нь аваад, махыг бөөгнүүлэлгүй сайтар дэлгэж амтлагч саванд тэгш хийж тавина. Хуурахын өмнө гүнжидийн тос хийвэл илүү амттай болно.

4. Үхрийн шарсан махыг модны нүүрсний гал дээр шарвал илүү амттай боловч модны нүүрсний гал байхгүй тохиолдолд хайруулын тавгийг халаагаад дээр нь дэлгэж тавиад шарна.

5. Нэг тал нь болвол эргүүлээд нөгөө талыг нь зөөлхөн болгосны дараа зөгийн бал түргээд дахин болгоно.

Comments